PUTINOVO DRAMATIČNO UPOZORENJE: Vojni sukob na Bliskom istoku - katastrofa za ceo svet

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

11.01.2020

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Rusija se nada da situacija na Bliskom istoku neće eskalirati u veliki vojni sukob, jer bi to bila katastrofa za ceo svet", rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- Što se tiče situacije u celini, nadam se da situacija neće dovesti do velikih vojnih sukoba. Rat koji se tamo vodi je, kako vidimo, takozvanog malog intenziteta. Ali to su, ipak, borbena dejstva, ljude ubijaju. To je činjenica. Bilo bi zaista dobro da se izbegnu velika borbena dejstva. Ako se to dogodi, to neće biti katastrofa samo za region Bliskog istoka, nego za ceo svet - rekao je Putin nakon sastanka sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Prema njegovoj oceni, takva dejstva će dovesti do "novih masovnih odlazaka ljudi sa teritorije na kojoj tradicionalno žive, do novih talasa izbeglica“ koji neće ići samo ka Evropi, nego i ka drugim regionima.

- To će biti humanitarna katastrofa, međureligijska katastrofa, ekonomska katastrofa, jer će to dovesti do razaranja ili ogromne štete za svetsku ekonomiju i svetsku energetiku - rekao je Putin.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading