TEŠKE REČI! TRAMP: Luda Nensi! PELOSI: Tramp je doživotno opozvan

Autor: Tanjug

Svet

12.01.2020

23:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp i predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi danas su razmenili teške reči, dok se bliži pocetak suđenja za opoziv Trampa u Senatu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Tramp je Pelosi, svoju glavnu protivnicu u procesu opoziva koji je vodio Predstavnički dom koji kontrolišu demokrate, nazvao "ludom Nensi", dok je ona u programu mreže ABC News "This Sunday", izjavila da je Tramp "doživotno opozvan" bez obzira kakav bude ishod suđenja u Senatu.

Predstavnički dom u decembru je izglasao rezoluciju sa dve tačke optužnice za opoziv Trampa zbog pokušaja da natera Ukrajinu da pokrene istrage na kojima bi on licno politički profitirao, prenosi Glasa Amerike.

Predsednik je optužen za zloupotrebu položaja i opstrukciju kongrene istrage o Ukrajini.

Medutim, Pelosi tri nedelje odbija da pošalje rezoluciju sa tačkama optužnice Senatu, u pokušaju da navede lidera republikanske većine, Miča Mekonela, koji vatreno podržava predsednika Trampa, da pristane da na suđenju u Senatu svedoče kljucni Trampovi saradnici, kao i da izda nalog da se dostave dokumenta Bele kuće.

 

 

- Mi smo uvereni u svoje argumente. Ovaj predsednik je doživotno opozvan bez obzira na sve igre i poteze koje povlači Mič Mekonel - izjavila je Pelosi.

Dodala je da demokrate veruju da ima dovoljno dokaza da se Tramp smeni s položaja.

Demokrate žele da čuju svedočenja najmanje četvoro Trampovih saradnika, među kojima je i bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton, kao i vršilac dužnosti šefa osoblja Bele kuće, Mik Malvejni.

Nijedan od njih nije svedočio u Predstavničkom domu, pošto im je predsednik tako naredio, ali je Bolton prošle nedelje izrazio spremnost da svedoči u Senatu ako dobije obavezujući poziv.

Glas Amerike navodi i da je gotovo izvesno da će Tramp biti oslobođen odgovornosti u Senatu i da će ostati na položaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading