EU BIROKRATE, JE L' VAM SAD SMEŠNO?! Faraž likuje zbog Bregzita: Moja misija je ispunjena

Autor: Tanjug

Svet

14.01.2020

23:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider britanske partije Bregzit Najdžel Faraž napušta ove nedelje svoje omiljeno "pozorište", parlament Evropske unije u Strazburu, sa osećajem da je ispunio svoju misiju, prenosi AP. Agencija ističe da se Faraž, ismevan godinama od strane proevropskih poslanika i političara, sada oseća kao onaj ko se poslednji smeje, preneo je AP.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Najdžel Faraž

Kada 31. januara Velika Britanija napusti EU, to će biti istorijski gubitak za evropski blok i istorijski dobitak za one slične Faražu.

- Kada sam prvi put došao ovde, počeo sam da govorim da će Velika Britanija napustiti Evropsku uniju. Svi su mislili da je smešno - rekao je Faraž u intervjuu AP, govoreći o svojim ranim danima u EP-u krajem 90-ih.

"Bio sam negativac pantomime. Znate šta? Ljudi ustaju i zviždaće. I to će mi nedostajati", rekao je Faraž, koji treba da isprazni svoju poslaničku kancelariju do kraja sedmice.

- Prilazim i kažem, ''izvinite, imam drugačije gledište.'' Svi vrište. Svi vrište: ''rasista, ekstremista'' - rekao je Faraž i dodao da je sve što je učinio bilo je da da ljudima priliku da iskažu ono što stvarno misle.

 

 

Sada, kao i tada, on kao autsajder gleda kako se Bregzit odvija ispred njegovih očiju.

Posao sprovođenja Bregzita je na konzervatvnoj vladi premijera Borisa Džonsona.

Faraž je formirao novu Bergzit partiju, koja nije uspela da osvoji nijedno mesto na prošlomesečnim izborima u Velikoj Britaniji.

Mnogi sebi pripsisuju zasluge za to što se Bregzit dogodio, pa to čini i Faraž.

- Ne, da nisam bio ovde, ne bismo otišli - rekao je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading