Zaraženi Kinezi putuju svetom: Misteriozni virus preti da se proširi

Autor: Tanjug, Republika

Svet

18.01.2020

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineske zdravstvene vlasti saopštile su danas da su otkrile još četiri slučaja upale pluća izazvane novim sojem koronavirusa u gradu Vuhanu, što izaziva zabrinutost da bi se bolest mogla širiti i dalje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto ilustracija

Četiri osobe kojima je dijagnostikovana ta upale pluća u stabilnom su stanju, saopštila je zdravstvena komisija grada i to dan pošto je potvrdila smrt drugog pacijenta.

Poznato je da je oko 50 ljudi zaraženo i to osobe koje su putovale u Vuhan ili žive u njemu, prenosi Rojters.

Svetska zdravstvena organizacija upozorava da je moguće širenje epidemije, s obzirom na to da brojni Kinezi planiraju putovanja u inostranstvo iduće nedelje zbog mesečevih novogodišnjih praznika.

Tajland je ove nedelje prijavio dva slučaja koronavirusa kod kineskih putnika iz Vuhana, dok je Japan potvrdio jedan slučaj.

Koronavirusi su velika porodica virusa koji mogu izazvati infekcije u rasponu od obične prehlade do SARS-a.

Vlasti u Singapuru, Južnoj Koreji, Tajvanu i na Tajlandu pojačale su nadgledanje putnika iz Vuhana na aerodromima, a iste mere najavljuju i Indonezija, Malezija i Filipini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

18.01.2020 09:34

Evo ih onda i kod nas u posetu,kod pobratima.