TEŽAK INCIDENT U SIRIJI: Ameri presreli ruskog generala!

Autor: sputniknews, Republika

Svet

25.01.2020

23:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka vojska je "presrela" ruskog generala u području Manbidža pre više od godinu dana, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Događaj koji su pomenuli američki predstavnici se desio pre 14 meseci u području sirijskog grada Manbidža, koji se tada nalazio pod trojnom kontrolom: takozvane antiterorističke koalicije na čelu sa SAD, kurdskih odreda i sirijskih vladinih snaga - saopštila je ruska vojska.

Oni su naveli da neki predstavnici Pentagona veštački pogoršavaju situaciju u Siriji. Međutim, tvrde da između vojnika SAD i Rusije u Siriji vlada apsolutno profesionalan odnos.

- Poznato nam je gde se nalaze američke jedinice, a američkoj strani gde su ruski vojnici. Iznenadni slučajevi nedogovorenih akcija u mestima gde se dve vojske dodiruju operativno se razrešavaju preko postojećih kanala za sprečavanje sukoba - naglasilo je Ministarstvo odbrane.

Ranije je specijalni predstavnik SAD za Siriju Džejms Džefri rekao novinarima da je pre izvesnog vremena došlo do incidenta u kojem je u blizini Manbidža bila „presretnuta“ kolona u kojoj se nalazio jedan ruski general-major. On je dodao da je sve bilo rešeno vojnim kanalima, ali nije naveo druge detalje.

Džefri je, takođe, istakao da mehanizam sprečavanja incidenata sa Rusijom u Siriji uspešno deluje već nekoliko godina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading