Tramp: Rešite se ambasadorke Jovanović

Autor:

Svet

26.01.2020

22:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki mediji objavili su audio-snimak predsednika SAD Donalda Trampa sa donatorske večere iz 2018. godine na kojem se čuje kako on energično govori o otpuštanju tadašnje ambasadorke u Ukrajini Mari Jovanović i u jednom trenutku kaže: "Rešite je se".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Navodi se da je skoro 90 minuta dugi snimak u javnost pustio advokat Leva Parnasa, biznismen rođen u nekadašnjem Sovjetskom Savezu, koji je sarađivao sa Trampovim advokatom Rudijem Đulijanijem na smeni Jovanovićeve, što se i desilo u aprilu 2018. godine. Na snimku se čuje kako Parnas kaže Trampu da Jovanovićeva omalovažava šefa Bele kuće i da on treba da je se reši.

- Ona u suštini ide okolo i svima priča: "Sačekajte, njega će opozvati (impičovati), samo sačekajte" - kaže Parnas na tom snimku.

Zatim se čuje navodni Trampov odgovor.

- Rešite je se. Izbacite je sutra. Baš me briga. Izbacite je sutra. Sredite je - poručuje američki predsednik, prenosi nacionalni radio NPR.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mari Jovanović

CNN navodi da snimak donosi novi fokus na povezanost Trampa sa Parnasom, za koga šef Bele kuće tvrdi da ga nikada nije upoznao, kao i na Trampovu želju da skloni Mari Jovanović, što je jedna od optužbi uključenih u proces njegovog opoziva koji se vodi u Senatu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading