Kim ipak nije pogubio tetku

Autor: Republika

Svet

26.01.2020

23:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tetka severnokorejskog lidera Kim Džong Una prvi put se pojavila u javnosti posle šest godina, javili su juče državni mediji u toj zemlji, ugušivši glasine da ju je njen bratanac progonio ili pogubio.

Kim Džong Un

Prema izveštaju Centralne novinske agencije (Severne) Koreje, ime Kim Kjong Hui bilo je na spisku najviših zvaničnika koji su u subotu u pozorištu u Pjongjangu gledali predstavu povodom obeležavanja Lunarne nove godine. 

Novine su objavile i fotografiju na kojoj se vidi kako Kim Kjong Hui sedi u pozorištu pored Kim Džong Una i njegove supruge Ri Sol Džu.

Kim Kjong Hui (73) nekada je bila uticajna ličnost kao jedina sestra pokojnog lidera Kim Džong Ila, oca Kim Džong Una. Njena sudbina je dovedena u pitanje posle pogubljenja njenog muža Džang Song Teka, nekadašnjeg drugog čoveka u državi, koji je osuđen za izdaju u decembru 2013.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading