Poginuo visoki oficir CIA koji je organizovao ubistvo generala Sulejmanija?!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

28.01.2020

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iranski mediji preneli su danas da je visoki oficir američke CIA Majkl D'Andrea, za koga se smatra da je organizovao ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija, navodno poginuo u Avganistanu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kasim Sulejmani

Iranska novinska agencija Mehr navodi da je D'Andrea, poznatiji pod nadimkom "Ajatolah Majk", bio u američkom avionu koji su u ponedeljak oborili Talibani, prenosi britanski Dejli star.

Za D''Andreu se navodi i da je organizovao potragu za vođom Al Kaide Osamom bin Ladenom. Međutim, te tvrdnje za sada niko od američkih zvaničnika nije potvrdio.


D''Andrea se priključio CIA-i 1979. godine, a dobio je nadimak "Ajatolah Majk" zbog svojih operacija u Iranu, Iraku i Avganistanu. Smatra se da je bio zadužen za antiterorističke operacije, hapšenja, čak i za programe torture, a Njujorkt tajms je 2017. godine objavio da ga je administracija američkog predsednika Donalda Trampa imenovala za operacije u Iranu.

U avganistanskoj provinciji Gazni u ponedeljak se srušio američki avion, za koji su Talibani tvrdili da su ga oborili i da je u njemu bilo 83 pripadnika američke vojske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading