ARHITEKTA BREGZITA PREDVIĐA: EU će se raspasti za 10 godina! Ove zemlje će prve napustiti uniju

Autor: informer.rs, Republika

Svet

29.01.2020

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Govoreći u Evropskom parlamentu u sredu, Najdžel Faraž lider stranke Bregzit je rekao da ako Bregzit upola uspe, "ove institucije neće biti ovde u roku od deset godina".

RepublikaFoto: Tanjug AP
Najdžel Faraž

Faraž je rekao da će nastaviti kampanju "širom Evrope" protiv EU u narednim mesecima i godinama i identifikovao je tri zemlje - Italiju, Dansku i Poljsku - kao one koje će najverovatnije sledeće napustiti EU.

- One su među prvima - izjavio je on.

Faraž predviđa da bi Italija, Danska i Poljska mogle da odu, rekavši:

 

 

- Način na koji su iz EU vređali Poljake verovatno je više nego što oni mogu da podnesu. Anketa u Poljskoj prošle godine je prvi put rekla da Poljaci veruju da EU ima negativan uticaj na njihov život - rekao je Faraž.

U razgovoru za magazin EU Parlamenta, Faraž je danas predvideo da će se EU raspasti "za 10 godina", zbog seizmičkog uticaja Bregzita.

Faraž, čija je stranka na posljednjim evropskim izborima osvojila 29 mandata, veruje da će odlazak Velike Britanije pokazati kao "udarni čekić" za EU, dodavši, "i to je dobra stvar".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading