IZLEČENA ŽENA IZ VUHANA

Autor:

Svet

03.02.2020

22:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim lekara u Tajlandu saopštio je da je korišćenje kombinacije lekova za grip i virus HIV dovelo da značajnog poboljšanja stanja kod nekoliko pacijenata ozbiljno obolelih od novog koronavirusa. Lekari iz bolnice Radžaviti u Bangkoku saopštili su da je novi tretman pomogao nekolicini obolelih, i to za samo 48 sati od davanja prve doze.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Među pacijentima, kako su naveli lekari sa Tajlanda, našla se i jedna 70-godišnja pacijentkinja iz kineskog Vuhana koja je obolela od koronavirusa pre 10 dana.

- Bila je u veoma teškom stanju. Lečili smo je i rezultati su vrlo zadovoljavajući. Njeno stanje se vrlo brzo popravilo za samo 48 sati - izjavio je doktor Krijangsak Atipornvanih iz Bangkoka.

Podsetimo, slučajevi koronavirusa, osim u Kini, registrovani su i u 23 druge zemlje uključujući Australiju, Vijetnam, Kanadu, SAD, Indiju i Tajland.

MSP KINE: Amerika nam nikako nije pomogla, Vašington je samo širio paniku

Broj zaraženih premašio je 14.000, od kojih je više od 300 umrlo. Jedan smrtni slučaj zabeležen je u inostranstvu, na Filipinima, gde je preminuo jedan od dva kineska državljanina koji su zaraženi novim virusom.

KINA LJUTA NA SAD

Sa druge strane, u Kini je juče otvorena prva ovogodišnja trgovina posle novogodišnjih praznika na berzama u kontinentalnom delu. Zabeležen je pad od oko osam odsto.

Glavni indeks Šangajske berze je do 9.37 (2.37 po srednjoevropskom vremenu) opao za 8,07 odsto na 2.736,28 bodova, a šenženske za 8,54 odsto, na 9.769,91 bod. Za to, ali i za celokupnu situaciju u Kini, ministarstvo spoljnih poslova iz Pekinga indirektno je optužilo SAD.

14 hiljada je broj zaraženih, a više od 300 ljudi je umrlo

- Od momenta izbijanja epidemije mnoge zemlje su ukazale pomoć i podršku Kini i na tome smo zahvalni. Ali, koliko mi je poznato, američka vlada ne samo da nije pružila Kini nikakvu značajniju pomoć već naprotiv - SAD su prve evakuisale iz Vuhana svoje konzularne predstavnike, prve su saopštile da žele da povuku deo svojih diplomatskih predstavnika iz Kine i prve su uvele potpunu zabranu ulaska u SAD svim državljanima Kine nakon što je Svetska zdravstvena organizacija preporučila da se ne uvode ograničenja na putovanja i trgovinu s Kinom - saopštila je Hua Čunjing, portparolka MSP Kine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading