Koronavirus hara svetom: Prva žrtva u Hong Kongu, među zaraženima i beba

Autor: Tanjug, Republika

Svet

04.02.2020

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hong Kong je danas prijavio prvu smrt od koronavirusa, a preminuo je 39-godišnji muškarac koji je oboleo nakon što je posetio kineski grad Vuhan u januaru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

To je druga smrt od koronavirusa van kontinentalne Kine.

Prva smrt izvan Kine prijavljena je u nedelju - 44-godišnji Kinez, umro je na Filipinima, nakon što je tamo otputovao iz Vuhana, epicentra virusa, prenosi Rojters.

Broj smrtnih slucajeva u Kini porastao je u utorak na 425, postavljajući novi dnevni rekord, a ukupan broj zaraženih u Kini porastao je za 3.235 na 20.438.

Najmanje 151 slučaj zabeležen je u 23 druge zemlje i regionu, uključujući SAD, Japan, Tajland, Hong Kong i Britaniju.

Do smrtnog slučaja u Hong Kongu došlo je u trenutku kada stotine medicinskih radnika u azijskom finansijskom centru počinju drugi dan štrajka kojim žele da prisile vladu da potpuno zatvori granice grada sa kontinentalnom Kinom, dan nakon što je liderka Keri Lam ostavila otvorena tri preostala kontrolna punkta.

U bivšoj britanskoj koloniji do sada je bilo 15 potvrdenih slučajeva novootkrivenog koronavirusa, ukljucujući i jedan kada je do prenošenja virusa došlo lokalno.

Zaražena i beba

Broj zaraženih od koronavirusa u Kini povećan je na 20.438, a među njima je i jednomesečna beba, objavili su kineski mediji.

Kako je objavio "Pipls dejli", pozivajući se na lokalne zdravstvene zvaničnike, koronavirus kod bebe je dijagnostifikovan juče u provinciji Guidžu.

Beba je u izolaciji u bolnici i njeno stanje je trenutno stabilno.

Od posledica novog koronavirusa u Kini je, prema poslednjim podacima, umrlo je 425 ljudi, dok je još po jedna osoba preminula u Hongkongu i na Filipinima.

Slučajevi koronavirusa zabeleženi su u više od 25 zemalja, a najviše u Japanu (20), Tajlandu (19) i Singapuru (18), objavio je CNN.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading