Likuje nakon neuspešnog pokušaja opoziva: Tramp najavio da će VLADATI VEČNO!

Autor:

Svet

06.02.2020

23:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki Senat oslobodio je predsednika Donalda Trampa optužbi za zloupotrebu položaja i opstrukciju Kongresa, čime je okončano suđenje u procesu njegovog opoziva, a on je odmah nakon glasanja senatora proslavio pobedu na svojoj omiljenoj društvenoj mreži Tviter.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Na snimku koji je šef Bele kuće postavio na svom nalogu vidi se naslovna strana magazina Tajma sa temom "Kako trampizam nadživljuje Trampa" sa njegovim predizbornim plakatima za izbore od 2024. pa sve do 2048. godine, a onda snimak zumira poslednji plakat iznad kojeg stoji sam Tramp. Vreme odjednom počinje da ubrzano teče sve dok se na Trampovom plakatu ne pojavi natpis koji predstavlja igru reči "4EVA" (forever - zauvek). Snimak je do juče pregledalo skoro 42 miliona ljudi, a njime Tramp možda želi da poruči da će njegovi naslednici preuzeti rukovođenje Amerikom nakon njegovog potencijalnog drugog mandata, koji bi istekao za četiri godine.

SAMO ROMNI IZDAO

Glas Amerike navodi da su republikanski i demokratski senatori u sredu uveče glasali skoro potpuno prema partijskoj pripadnosti u vezi s optužbom za zloupotrebu položaja (52:48) i u vezi s optužbom koja se tiče opstrukcije Kongresa (53:47). Jedini senator koji nije glasao uz svoje partijske kolege u vezi s prvom optužbom bio je republikanac iz Jute Mit Romni, bivši guverner Masačusetsa i predsednički kandidat Republikanske partije 2012. godine. Da bi Tramp bio smenjen, trebalo je da ga proglase krivim dve trećine od 100 članova Senata.

Bela kuća je pozdravila glasanje Senata kojim je Tramp oslobođen optužbi i nazvala čitav proces opoziva "lovom na veštice zasnovanim na seriji laži".

- Lažni pokušaj impičmenta koji su smislile demokrate završen je potpunom satisfakcijom i oslobađanjem predsednika Donalda Trampa. Kao što smo sve vreme govorili, on nije kriv - navedeno je u saopštenju sekretara za štampu Bele kuće.

ONI MOGU DA NASTAVE DINASTIJU

RepublikaFoto: youtube.com/The White House
Ivanka Tramp

IVANKA TRAMP (39)

Starija ćerka i najomiljenija od Trampovih petoro dece. Iako nema nikakvo političko iskustvo, često prati oca na državničkim putovanjima. Zajedno sa suprugom Džaredom Kušnerom angažovana je u Beloj kući na poslovima višeg predsedničkog savetnika.

RepublikaFoto: youtube.com/ MSNBC
Donald Tramp Džunior

DONALD TRAMP DŽUNIOR (43)

Poznatiji kao Don Džunior, najstariji Trampov sin je među mlađim republikancima omiljeni član predsednikove familije. U anketi o tome koga bi glasači Republikanske partije želeli da bude kandidat na predsedničkim izborima 2024. dobio je 29 odsto glasova.

RepublikaFoto: youtube.com/Fox News
Lara Tramp

LARA TRAMP (38)

Ambiciozna supruga Trampovog srednjeg sina Erika zajedno sa Donom juniorom pominjana je već kao mogući kandidat na izborima za Predstavnički dom Kongresa. Obavlja funkciju savetnice u Trampovoj kampanji za reizbor i veoma je bliska porodici.

KREMLJ: DOSTA SA RUSKOM "BABAROGOM"

Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, izjavio je da se Kremlj nada da će SAD prestati da demonizuju Rusiju koristeći je u svojim unutrašnjim političkim borbama, što bi doprinelo normalizaciji odnosa dve zemlje. On je na konferenciji za novinare, zamoljen da prokomentariše ishod procesa opoziva Trampa, rekao da se Rusija "tradicionalno drži stava da nema pravo da se meša u unutrašnje stvari SAD".

- Odluka Senata da ne opozove Trampa bila je očekivana i nije iznenadila čak ni one koji nisu eksperti za američke unutrašnje stvari - dodao je Peskov.

On je istakao da je najvažnije da tokom svih domaćih i predizbornih borbi SAD prestanu da koriste Rusiju kao glavnu "babarogu" i demona, što je ocenio kao potpuno neprihvatljivo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading