Koronavirus broji žrtve, danas je porastao na 811

Autor: Tanjug, Republika

Svet

09.02.2020

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Broj osoba preminulih od posledica epidemije koronavirusa u Kini porastao je danas na 811, čime je premašen broj žrtava epidemije SARS-a u svetu 2002. i 2003. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Koronavirus kosi

Kako je saopštila Nacionalne zdravstvene komisije, 89 osoba je danas preminulo od posledica korona virusa, prenosi Rojters.

Oko 37.500 ljudi zaraženo je širom sveta, od kojih je 37.198 u kontinentalnom delu Kine. Većina žrtava je u provinciji Hubej, gde je virus i otkriven.

U Hongkongu je registrovano 25 slučajeva korona virusa, od kojih je jedna osoba preminula, a u Makau 10, navodi AP.

U Japanu je registrovano 96 slučajeva, u Singapuru 40, u Tajlandu 32, u Južnoj Koreji 25, na Tajvanu i u Maleziji po 16, u Australiji, Nemačkoj i Vijetnamu po 14, u SAD 12, ali je jedan američki državljanin preminuo u Kini od posledica korona virusa.

Francuska je prijavila 11 zaraženih, Ujedinjeni Arapski Emirati sedam, Kanada šest, Filipini tri slučajeva, od kojih je jedna osoba preminila, Britanija, Indija i Italija takodje po tri.

U Rusiji su dve osobe zaražene, a u Belgiji, Nepalu, Šri Lanki, Šedskoj, Španiji, Kambodži i Finskoj po jedna.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading