Zanosna Houp Hiks se vraća u Belu kuću: Blisko će sarađivati sa Trampom

Autor: Tanjug, Republika

Svet

13.02.2020

22:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Houp Hiks, nekadašnja direktorka za komunikacije predsednika SAD Donalda Trampa i njegova dugogodišnja saradnica vraća se posle dve godine u Belu kuću.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Houp Hiks

Ona se vraća u administraciju koja želi reizbor i u službu predsednika koji želi da se reši tima saradnika koje smatra nelojalnim, navodi CNN.

Ova bivša manekenka će, kako se očekuje, sada dobiti ulogu savetnice predsednika Trampa, a sarađivaće i sa njegovim zetom Džeredom Kušnerom.

- Niko nije posvećeniji primeni agende predsednika Trampa od Houp Hiks. Uzbuđeni smo zbog njenog povratka u tim - naveo je Kušner u izjavi za En-Bi-Si.

Nove funkcije dobiće i bivši Trampovi saradnici Šon Spajser i Reins Pribijus.

Houp Hiks se pridružila Trampovom timu 2016. godine tokom njegove kampanje i kasnije u Beloj kući. Iako nije imala iskustvo u politici ni komunikacijama, uspela je da izgradi poseban odnos Trampom koji je bio spreman i da prihvati neke njene argumente.

Belu kuću je napustila 2018. godine nakon što je u Kongresu tokom ispitivanja pred odborom za istragu ruskog uticaja na izbore u SAD odbila da ogovori na nekoliko pitanja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading