Najbogatiji čovek na svetu ima novi dom: BEZOSOVO IMANJE VREDNO 165 MILIONA DOLARA!

Autor:

Svet

14.02.2020

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik američke tehnološke kompanije "Amazon" i najbogatiji čovek na svetu Džef Bezos kupio je najskuplje imanje u Los Anđelesu za 165 miliona dolara, na kojem će nakon razvoda živeti sa devojkom Loren Sančez.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ne zna šta će s' parama: Džef Bezos

Američki mediji navode da su njih dvoje prethodnih nedelja grozničavo tragali za novim domom u ekskluzivnim naseljima Beverli Hils i Bel Er, a da je jedno od imanja koje je Bezos obišao imanje u Bel Eru vredno 225 miliona dolara, ali se ipak odlučio da umesto njega kupi posed u Beverli Hilsu koji je do sada bio u vlasništvu čuvenog muzičkog producenta Dejvida Gefena.

List Volstrit žurnal objavio je da se imanje Vorner estejt prostire na devet hektara u Beverli Hilsu. Ovo imanje dizajnirano je tridesetih godina za Džeka Vornera, bivšeg predsednika filmske kompanije "Vorner bros". Vila se gradila desetak godina, a pored ogromne terase i kuće za goste, ima teniski i golf teren.

131 milijardu dolara ima Bezos

 

 

Gefen je poznato imanje kupio 1990. godine za 47,5 miliona dolara, što je tada bila rekordna cena kuće u okolini Los Anđelesa. Ranije je najskuplji dom na tom području bilo imanje Čartvel, koje je 2019. godine sinu medijskog magnata Ruperta Merdoka prodato za 150 miliona dolara.

Bezos je već potrošio oko 80 miliona dolara na nekoliko stanova u Njujorku ranije ove godine, tako da nije jasno gde planira da živi, a šta je od ovih nekretnina kupio u druge svrhe. On, inače, ima kuće i stanove širom sveta.

Forbs procenjuje da Bezosovo bogatstvo iznosi 131 milijardu dolara, dok drugi najbogatiji čovek na svetu Bil Gejts, suosnivač "Majkrosofta", ima "samo" 113 milijardi dolara.

O imanju

- glavna kuća ima 1.208 kvadratnih metara
- u gostinskoj je boravila Merilin Monro
- poseduje bašte, bazen, teniski teren, golf teren i mali bioskop

 

Razvodom izgubio 25 odsto bogatstva

Početkom prošle godine Džef i njegova supruga Makenzi, sa kojom ima troje sinova i usvojenu ćerku, objavili su putem Tvitera da se razvode nakon 25 godina braka. Makenzi je zadržala prezime i dobila 25 odsto ukupnog porodičnog bogatstva, pa je sada treća najbogatija žena na svetu s imovinom od oko 35 milijardi dolara.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading