Broj zaraženih na kruzeru iz dana u dan sve veći: Putnici koji nisu evakuisani u strahu

Autor: Tanjug, republika.rs

Svet

17.02.2020

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kod još 99 osoba na kruzeru Dajmond princes usidrenom kod japanskog grada Jokohama potvrđen je novi koronavirus, saopstilo je danas japansko Ministarstvo zdravlja.

RepublikaFoto: Ap photo
Kruzer na kome su zaraženi putnici

Time je broj zaraženih na brodu, na kojem se među 3.711 putnika i članova posade nalazi i 14 srpskih državljana, porastao na 454, nakon što je juče zaraženima proglašeno 355 osoba, javio je Rojters.

Grupa američkih državljana evakuisanih sa kruzera stigla je danas specijalnim letom u Kaliforniju, a ranije je saopšteno da je od oko 400 Amerikanaca koji su napustili brod zaraženo najmanje 40.

Zaraženi će biti lečeni u japanskim bolnicama.

Jedan američki putnik rekao da je da želi da ostane na kruzeru do kraja karantina, 19. februara, jer ga je strah od vožnje s ostalim putnicima, najpre u autobusu pa potom i u avionu.

Brod je stavljen u karantin početkom februara, nakon što je testiranje pokazalo da je muškarac koji se iskrcao u Hongkongu bio pozitivan na novi koronavirus.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading