Trampova apokaliptična predviđanja pred izbore u SAD: Ako ne pobedim u novembru, videćete slom kakav u životu niste videli

Autor: kurir.rs, Republika

Svet

26.02.2020

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Svet će propasti ako ne pobedim na izborima u novembru", poručio je američki predsednik Donald Tramp.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

On je apokaliptično predviđanje izneo na sastanku u američkoj ambasadi u Nju Delhiju tokom posete Indiji, koju je po povratku u SAD nazvao „zadivljujućom“ jer su ga tamo dočekali poput božanstva.

Tramp je u fokus predizborne kampanje za osvajanje drugog mandata stavio upravo ekonomiju, očekujući da će na krilima rekordno niske nezaposlenosti uspeti da ostane još četiri godine u Beloj kući.

- Kad osvojim drugi mandat u novembru, mislim da će berze poleteti poput raketa - rekao je Tramp i istakao:

- Ali ako ne pobedim, videćete slom kakav u životu niste videli. Biće pravi pakao.

Tramp nije propustio priliku da prozove rivale iz Demokratske stranke, rekavši da će na berze delovati umirujuće ukoliko Berni Sanders osvoji nominaciju za predsedničkog kandidata.

- To će izvesno vreme umiriti berze. Nijedan drugi protivkandidat nije toliko inspirativan - kazao je Tramp.

Rasulo kod demokrata

Tramp je ponovio prognozu da bi u julu moglo da dođe do rasula među demokratama na nacionalnoj konvenciji i da nijedan kandidat ne osvoji dovoljno delegata za dobijanje predsedničke nominacije.

Nešto slično se dogodilo pre četiri godine, kad je Berni Sanders u poslednji čas izgubio nominaciju jer je vrh stranke odlučio da podrži Hilari Klinton, a ne njega, iako je osvojio više delegata na stranačkim izborima po državama.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading