SVET JE ČEKAO OVE VESTI! Rešena sudbina Idliba: Evo kako je završen šestočasovni razgovor Putina i Erdogana

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

05.03.2020

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle šest sati razgovora, u Moskvi je završen sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana. Dvojica lidera su usaglasila zajednički dokument o normalizaciji situacije u Idlibu, a Putin je zahvalio je Erdoganu što je došao u Moskvu i ocenio da su razgovori završeni s pozitivnim ishodom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Erdogan i Putin

- Usaglasili smo zajednički dokument, a njegov sadržaj izneće ministri spoljnih poslova. U njemu su izložena rešenja do kojih smo došli tokom šestočasovnih razgovora - rekao je Putin na koneferenciji za novinare.

- Dve zemlje su uverene da ne sme da se oslabi borba protiv terorista - rekao je Putin i izrazio uverenje da će postignuti dogovor postati dobra osnova za regulisanje situacije u u Idlibu.

Ruski predsednik je na konferenciji za novinare rekao da su teroristi u Idlibu zanačajno pojačali aktivnosti, kao i da je od početka godine bilo 15 napada na bazu Hmejmim.

Turska strana je o tome bila informisana u realnom vremenu, rekao je on.

Rusija i Turska nisu uvek saglasne kada je reč o događajima u Siriji, ali u kritičnim momentima uspevali smo da nađemo zajedničku tačku, rekao je Putin.

Sastanak je organizovan pošto je u sirijskoj provinciji Idlib došlo do esklacije situacije.

Predsednici su prvo razgovarali oči u oči tri sata, a potom su im se pridružile delegacije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading