Španija proglasila vanredno stanje!

Autor: Republika

Svet

13.03.2020

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Španije danas će proglasiti vanredno stanje zbog korona virusa, saopšteno je na televiziji Seksta, prenosi Rojters.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Stanje pripravnosti, kako rečeno je televiziji, Vlada je najavila kao prvo od tri stepena vanrednog stanja u zemlji. Prvi stepen trajaće 15 dana tokom kojih će biti pripremljene eventualno, kao što je izolacija stanovništva ili njegova evakuacija.

U Španiji je registrovano više od 3.800 zaraženih i najmanje 84 preminula od virusa korona. U sklopu napora da se spreči širenje bolesti, španska administracija je zatvorila muzeje, fakultete, sportske centre, a od ljudi je zatraženo da rade od kuće, dok je ograničen broj prisutnih na javnim dešavanjima.

Međutim, analitičari postavljaju pitanje da li su te mere dovoljne ukoliko se pogledaju dešavanja u Italiji, gde su vlasti objavile da brojnim zabranama nisu uspele da zaustave širenje virusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading