I NAD POPOM IMA POP! Korona uplašila Islamsku državu: Savetuje članove da ne idu u Evropu i da redovno peru ruke

Autor: Tanjug, Republika

Svet

15.03.2020

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Takozvana Islamska država poručila je svojim članovima da izbegavaju Evropu pogođenu koronavirusom i savetovala im da peru ruke pre nego da vrše napade na Zapadu", saopštilo je danas američko Ministarstvo za unutrašnju bezbednost.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Da li će biti dovoljno sapuna za sve?

U poslednjem izdanju lista el.Naba, koji izdaje ID, urednici koji obično podstiču članove te terorističke organizacije da preduzimaju napade na Zapadu, zatražila je od njih da se drže dalje od područja epidemije neko vreme, prenosi briselski portal Politiko.

Na celoj stranici lista dati su saveti i kako da se spreči širenje epidemije, pa se tako članovima ID savetuje da veruju u Boga i traže utočište u njemu od bolesti, ali i da pokrivaju usta prilikom zevanja i kijanja i da često peru ruke.

Onima koji smatraju da su možda zaraženi savetuje se da se drže podalje od područja koje je pod kontrolom ID, kako bi sačuvali zdravlje "svojih" i ispunili "svetu obavezu" da ih zaštite od bolesti.

Do sada je prijavljeno nekoliko slučajeva korona virusa u afričkim zemljama, gde je ova teroristička grupa aktivna, a aktuelni sukobi u Siriji i Jemenu čine nemogućim da se odredi da li se u tim zemljama proširio virus.

Ipak, brojni slučajevi su potvrđeni u Avganistanu, Alžiru, Egiptu, Indiji, Indoneziji, Iraku i Filipinima, gde je ID proglasio kalifat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading