(FOTO) Američki državni sekretar zapalio društvene mreže: Arhangel čuva Trampovu desnu ruku!

Autor:

Svet

23.03.2020

06:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki državni sekretar Majk Pompeo pre nekoliko dana je obelodanio da je nekoliko zaposlenih u Stejt departmentu pozitivno na koronavirus, a njegove fotografije iz porodičnog doma otkrivaju kako se štiti od opake bolesti - ikonom Belog anđela! Fotografije koje je Pompeo objavio pokazuju da je jedan od najbližih saradnika šefa Bele kuće Donalda Trampa okrenut hrišćanskim vrednostima, a ikona Belog anđela, koja mu daje duhovnu snagu, sinonim je za spasenje, nadu i čuda.

RepublikaFoto: youtube.com/Fox News
Majk Pompeo

- Suzan i ja ostajemo unutra i rešavamo zagonetku danas po podne. Savet za profesionalce: ako vam nedostaje plaža, samo prebacite na "Top Gun"! #Ostani kod kuće - napisao je Pompeo na Tviteru uz fotografiju na kojoj se vidi ikona Belog anđela.

HRIŠĆANSKE VREDNOSTI

Ovo je ujedno i simbol povezanosti i razumevanja Srbije i Trampove administracije s obzirom na to da mnogi od njegovih uticajnih saradnika ne kriju da podržavaju hrišćanske vrednosti i imaju fleksibilniji stav o kosovskom pitanju.

 

 

Sveti arhangel Gavrilo je inače prikazan i u manastiru Mileševa na jedinstvenoj freski nazvanoj Beli anđeo. Ovo remek-delo srednjovekovne umetnosti pripada redu najlepših i najvažnijih evropskih slikarskih dostignuća, a na svodovima mileševskog manastira osvanula je u 13. veku.

 

 

Beli anđeo ne samo što donosi potpuni sklad, odiše beskrajnom verom i nadom i prenosi onu najvažniju poruku - poruku ljubavi i mira, već je i naslikan tako da posetioca gleda direktno u oči bez obzira iz kog ugla ga posmatrate.

Pilotu NATO se ukazao Beli anđeo

Da se čuda dešavaju pred likom Belog anđela, potvrđuje ono što se zbilo tokom NATO bombardovanja 1999, a što se uveliko prepričava među vernicima - da je upravo lik najznačajnije srpske ikone sprečio pilota da izbaci smrtonosni tovar na manastir Mileševu i okolinu. Italijanka za koju se zna samo da se zove Valerija bila je pilot NATO snaga tokom agresije na SFRJ i imala zadatak da baci bombe na predeo gde se nalazi srpska svetinja. Prema svedočenjima, u trenutku kada je trebalo da dejstvuje pred njom se pojavio lik Belog anđela. Uplašena tim priviđenjem, Italijanka je odustala samoinicijativno od napada i vratila se u bazu.

Potpredsednik parlamenta i jedan od osnivača Kongresa srpsko-američkog prijateljstva Vladimir Marinković u izjavi za Srpski telegraf kaže da Majk Pens, Majk Pompeo, Ben Karson, Soni Perdju, Betsi Devos, Riki Peri, kao članovi kabineta, pripadaju tom tzv. Biblical beltu.

RepublikaFoto: printscreen/TVPink
Vladimir Marinković

- Poseban akcenat stavljaju na promovisanje hrišćanskih vrednosti i, naravno, zaštitu hrišćana na celom svetu. Na primer Majk Pens koristi svaku priliku da ode na službu u rodnu Indijanu. Što se tiče Pompea, na njegovom stolu je uvek otvoren Novi zavet i on svakog četvrtka u Beloj kući vodi čitanje Biblije za predsednika i članove kabineta predsednika Trampa. Naravno da oni imaju mnogo više senzibiliteta za Srbe nego prethodne administracije i mislim da tu prednost možemo mnogo više da iskoristimo - ističe Marinković.

ALBANCI IZGUBILI PODRŠKU

Kako navodi, apsolutno su isparile bilo kakve simpatije za kosovske Albance kod ove administracije, oni više nemaju tako čvrste pozicije nigde.

 

 

- Podsetiću da su mnogi senatori i kongresmeni bliski "Biblical beltu" i veoma bliski stavu da se Srbija i njeni interesi maksimalno uvaže, kao što je, recimo, senator Perdju iz Džordžije, koji je pre nekoliko dana izjavio da tzv. država Kosovo ne zaslužuje podršku SAD, da treba povući vojsku. Trenutno ima mnogo njih koji slično misle i treba definitivno iskoristiti ovu situaciju - zaključuje Marinković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading