Pokušao sam da se izleči od korone i umro

Autor: Tanjug

Svet

24.03.2020

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan muškarac iz okoline Finiksa, grada u američkoj saveznoj državi Arizona, preminuo je, a njegova supruga je u kritičnom stanju posle očiglednog pokušaja da se samostalno leče od korona virusa uzimanjem hlorokin-fosfata, saopštio je bolnički sistem "Baner helt".

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Foto: Ilustracija

Američki predsednik Donald Tramp nedavno je istakao hlorokin kao mogući lek protiv COVID-19.

Ova supstanca je aditiv koji se obično koristi za čišćenje akvarijuma, navodi se u saopštenju "Baner helta", prenosi Si-en-en.

Američka administracija za hranu i lekove odobrila je upotrebu hlorokina za lečenje malarije, lupusa i reumatoidnog artritisa, ali ne i korona virusa.

Stručnjaci "Baner helta" ističu da taj lek, kao ni druge neadekvatne lekove i proizvode za domaćinstvo, ne treba unositi u organizam radi lečenja korona virusa ili sprečavanja zaraze.

Kompanija nije saopštila pojedinosti o tome kako je ovaj bračni par došao do hlorokina niti u kojoj od njenih bolnica je lečen, ali se u saopštenju navodi da je hospitalizacija to dvoje ljudi postala neophodna u roku od trideset minuta od uzimanja hlorokina.

Kako se takođe navodi, oboje su u šezdesetim godinama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading