SRPSKI TELEGRAF SAZNAJE: Strašna ucena EU našim medicinskim radnicima: Vaše porodice teramo, vi ostajete da nas lečite

Autor:

Svet

25.03.2020

04:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedan šamar za Srbiju i naše državljane od najmoćnijih zapadnih zemalja Evropske unije. Kako saznaje Srpski telegraf od organizacija koje okupljaju našu dijasporu u Nemačkoj, Francuskoj, Italiji i drugim državama, najezda naših državljana da se vrate u domovinu nije slučajna, već je posledica stravičnih ucena kojima su ih izložile vlasti zemalja u kojima su boravili i radili.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ako je i od nje, mnogo je: Angela Merkel

Naime, većini njih je stigla ponuda koju praktično nisu mogli da odbiju (što se posebno odnosi na lekare i medicinske radnike) da hitno članove porodica pošalju u Srbiju, a da oni ostanu da pomognu u borbi protiv korone i leče njihove građane. Onima koji bi pomislili da to odbiju usledio je "dobronameran savet" da o tome i ne sanjaju jer neće moći da se vrate na svoja radna mesta ukoliko se ogluše o bilo koji od ova dva zahteva - da vrate porodice u Srbiju i da oni ni slučajno ne krenu s njima.

Ova informacija našem listu nezvanično je potvrđena i u nekim diplomatskim krugovima u Beogradu.

Licemerje država EU, koje su, podsetimo, prethodno odlučile da zabrane izvoz medicinskog materijala u Srbiju i ostale zemlje u regionu, nekadašnji ministar inostranih poslova Vladislav Jovanović karakteriše kao veliku sebičnost.

- Ukoliko je to tačno, da se na ovakav način zadržavaju zdravstveni radnici, znači da je došlo do neobične trke u zaštiti samog sebe. Trenutno je na snazi stara francuska izreka "spasavaj se ko može". Strane države, ne vodeći računa o drugima, uskraćuju pravo ljudima da se vrate u svoju domovinu. S druge strane, šutiraju one koji im trenutno nisu potrebni - kaže Jovanović.

Bivši šef diplomatije ističe da ovakva vrsta ophođenja dira u ljudska prava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Darko

25.03.2020 11:26

Ja ne znam šta nas još može da začudi od strane tzv. "civilizovane evrope" (namerno malim slovima). Pogledajte malo istoriju te i takve Evrope u zadnjih 400 godina i shvatićete da se radi samo i isključivo o pljački. Robovlasništvo, kolonije, prekrajanje granica i pravljenje država po njihovoj volji itd. Ne vidim čemu još uvek ta opsesija nečim, što je osuđeno na propast. Pa sad se bar vidi ko je kome prijatelj.

Odgovori 13 2
Nidza

26.03.2020 10:35

Evo nas u Nemackoj, cela porodica je ovde bez ikakvog uslovljavanja I ucenjivanja, ostajemo ovde I nastavjjamo da radimo I zivimo,, normalno,, , kolko se moze u ovim vremenima, I ne samo MI vec jos najmanje desetak porodica iz srbije I bih

47304

26.03.2020 10:58

Njemci stopirali kamion plaćene robe ( medicinski maski ) za Austriju koji su im " rod " a ne da nas preskoče .