Šok u Velikoj Britaniji! Princ Čarls zaražen koronavirusom: Evo u kom stanju je kraljica Elizabeta!

Autor: telegraf.rs, Republika

Svet

25.03.2020

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Princ Čarls (71) inficiran je koronavirusom, prenose svetski mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Princ Čarls

Kako se navodi, on ima blaže simptome i oseća se dobro, a njegova supruga Kamila (72) nije zaražena koronavirusom.

- Princ Čarls zaražen je koronavirusom. Ima blaže simptome, ali je dobrog je zdravlja i radi od kuće. Vojvotkinja od Kornvola je takođe testirana, te je zaključeno da nije zaražena. U skladu sa savetima vlade, ali i medicinskih stručnjaka, princ Čarls i Vojvotkinja od Kornvola nalaze se u samoizolaciji u domu u Škotskoj - stoji u saopštenju kraljevske porodice.

- Nije moguće da se otkrije od koga je princ dobio virus, s obzirom da se poslednjih nedelja sastao sa velikim brojem ljudi tokom izvršavanja svojih kraljevskih dužnosti - dodaje se u saopštenju.

Princ Čarls se ranije u toku meseca sastao sa princom Albertom od Monaka, kome je nedavno dijagnostifikovan koronavirus.

Naslednik trona u Britaniji prethodnih dana odbijao je da se rukuje sa ljudima koje je sretao na događajima, te ih je umesto toga pozdravljao "namaste gestom". Bakingemska palata oglasila se povodom stanja kraljice Elizabete, a kako se navodi, ona je "dobrog zdravlja".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kraljica Elizabeta

On se navodno razboleo i bio je pozitivan na koronavirus prošle nedelje, zbog čega je osoblju koje je bilo u kontakt sa njim naređeno da se samoizoluju.

Džonson je rekao da razume koliko je teško oduzeti tradicionalno pravo Britanaca da idu u pab, ali da je apsolutno ključno usporiti širenje zaraze, prenose agencije.

Dodao je da je uznemirujuće pomisliti na sva preduzeća koja će se suočiti s teškoćama zbog mera koje zemlja mora da preduzme.

U Ujedinjenom Kraljevstvu je do sada zabeleženo 8.077 slučajeva koronavirusa, a 422 osobe su preminule.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading