Tramp oduvao NATO! Povlači vojsku sa vežbi

Autor:

Svet

27.03.2020

06:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Donald Tramp oduvao NATO. Američkim vojnicima koji učestvuju u brojnim misijima zabranio svako kretanje. Odlukom Vašingtona, američki vojnici neće učestvovati ni u NATO manevrima nazvanim "Difender Evropa 20" (Branilac), koji su nedavno počeli u Evropi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Prema naredbi koju je izdao Mark Esper, američki ministar odbrane, obustavljeno je kretanje svih američkih vojnika u inostranstvu u periodu do 60 dana.

Esper je za Rojters rekao da je cilj da se ograniči širenje koronavirusa kroz redove vojske.

- Naređenje se odnosi na sve američke snage, civilno osoblje i njihove porodice, ali će biti izuzetaka - rekao je Esper, koji je kao primer naveo povlačenje američkih vojnika iz Avganistana, koje će se, kako je rekao, nastaviti.

60 dana biće na snazi ova odluka

Srpski telegraf prvi je pisao o sukobu Amerike i NATO. U tekstu koji smo objavili profesor međunarodnih odnosa Srđan Perišić je uz podsećanje da je Tramp naredio da se zaustave sve avionske linije prema Evropi izjavio i ovo:

- Izgleda da je došlo do sukoba u vrhu SAD između Trampa i vrha NATO, odnosno delova duboke države, jer su oni insistirali da se sa planom nastavi do kraja, da se održi ta vežba i da se nastavi slanje vojnika iz SAD. Tramp je to hteo da zaustavi i uspeo je na kraju.

- 20.000 američkih vojnika stiglo u Evropu

 -10.000 specijalaca Amerikanci već imali u EU

- 7.000 pripadnika ovih snaga raspoređeno po evropskim zemljama koje nisu u EU

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Salle

28.03.2020 19:39

Povici te se i sa kosova i Metohije i ujedno odmah povucite i priznanje tkz Kosovo