Ukinite takse, nanosite štetu svojim građanima: Amerikanci pritiskaju Šiptare!

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Svet

26.03.2020

21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjedinjene Američke Države ponovo su danas pozvale kosovske lidere da u potpunosti ukinu takse na robu iz Srbije, što je navedeno u zajedničkom saopštenju specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela, ambasadora Filipa Kosneta u Prištini i specijalnog predstavnika za zapadni Balkan Metjua Palmera.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ričard Grenel

SAD stoje uz građane Kosova, pohvaljuju kontinuirane napore zdravstvenih stručnjaka i drugih koji rade uz veliki rizik na smanjenju širenja Kovid-19 na Kosovu i pozivaju kosovske lidere da poštuju kosovski ustav i vladavinu prava.

- Posvećeni smo radu sa bilo kojom vladom formiranom kroz ustavni proces - poručila su trojica diplomata.

Kad je reč o taksama ponavljaju stav da one nanose štetu svim ljudima na Kosovu čime ometaju regionalnu saradnju u borbi protiv Kovid-19, uključujući odlaganje ulaska neophodne robe.

Istovremeno, trojjica diplomata napomnju da nema tajnog plana o razmeni teritorija između Kosova i Srbije, kao što su neki spekulisali.

- Specijalni izaslanik predsednika Ričard Grenel nikad nije video, ni razgovarao o takvom planu - navodi se u saopštenju

Američka vlada fokusira se na podršci nedavnim dogovorima o ponovonom uspostavljanju vazdušnih, železničkih i drumskih veza između Kosova i Srbije sa ciljem da se poboljša ekonomija i stvori ekonomski zamajac.

- Verujemo da će taj zamajac dati novu energiju procesu dijaloga koji će dovesti do uzajamnog priznanja - zaključuje se u zajedničkom saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading