(VIDEO) OPALILA TRAMPOVA BAZUKA: Predsednik SAD potpisao zakon o pomoći Amerikancima vredan 2.200 milijardi dolara!

Autor: Tanjug

Svet

27.03.2020

22:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je zakon o paketu ekonomske pomoći vrednom dve hiljade milijardi dolara kojim treba da se umanje ekonomske posledice korona virusa u SAD.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Prethodno je predlog o najvećoj državnoj pomoći usvojio Predstavnički dom u kojem većinu čine demokrate, kao i Senat gde većinu imaju republikanci, a stupa na snagu pošto ga je predsednik potpisom potvrdio.

Tramp je rekao da će zakon predstavljani neophodnu pomoć za američke radnike pogođenim ekonomskim posledicama epidemije korona virusa, prenosi Rojters.

Paketom ekonomske pomoći predviđen je fond od 500 milijardi dolara za ugroženu industriju i slična suma novca od koje će američkim domaćinstvima direktno biti uplaćeno do 3.000 dolara.

Predlog uključuje i 350 milijardi dolara za kredite malim privrednicima, kao i 250 milijardi dolara za pomoć nezaposlenima.

Planirano je izdvajanje u iznosu od 100 milijardi dolara za bolnice i zdravstvene sisteme.

Reč je o najvećem paketu pomoći koji je Kongres ikada odobrio, navodi Glas Amerike.

Odgovara skoro polovini novčane sume koju američka vlada troši godišnje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading