Korona u vrhu vlasti Izraela! Netanjahuova savetnica zaražena

Autor: Tanjug

Svet

30.03.2020

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savetnica izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, s kojom se premijer sastao u četvrtak, pozitivna je na korona virus, saopštili su danas izraelski zvaničnici. Vest o tome da je savetnica Netanijahua, Rivka Paluh, zaražena korona virusom izazvala je zabrinutost da je možda i sam premijer ugrožen, prenosi Tajmz of Izrael.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Benjamin Netanjahu

Ona je testirana nekoliko sati nakon što je njen suprug, koji je takođe zaražen, odveden u bolnicu.

Iz kabineta Netanijahua rekli su za medije da će postupati u skladu sa smernicama Ministarstva zdravlja, što verovatno znači da će premijer i drugi pomoćnici ili poslanici morati da se podvrgnu 14-odnevnom karantinu.

- Reagovaćemo u skladu sa direktivama Ministarstva zdravlja - rekao je neimenovani zvaničnik, koji je objavio da je savetnica zaražena, prenosi Rojters.

Izraelski mediji navode da je Paluh bila na sednici parlamenta prošle nedelje, kojoj je prisustvovao i Netanijahu, kao i opozicioni poslanici.

Iz kabineta premijera ranije je potvrđeno da se ona susrela sa Netanijahuom u četvrtak, ali je rečeno da su oni držali odgovarajuću distancu.

Netanijahu je iz predostrožnosti testiran na korona virus 15. marta, a rezultat je bio negativan, saopšteno je iz njegovog kabineta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading