Dete (12) iz Belgije najmlađa žrtva koronavirusa u Evropi

Autor: Blic

Svet

31.03.2020

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvanaestogodišnja devojčica iz Belgije postala je najmlađa žrtva koronavirusa u Evropi, preneo je "Dejli mejl".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

-Smrt u tako mladom dobu je veoma retka – ukazao je portparol vlade dr Emanuel Andre, dodajući da je njena smrt šokirala zvaničnike.

Ovo je prva smrt deteta u krizi epidemije novog korona virusa u Belgiji, u kojoj je trenutno zabeleženo ukupno 705 smrtnih slučajeva. Deca su uglavnom bila pošteđena smrti otkako je izbila epideija, sa stopom smrtnosti od 0,2 odsto za uzrast od 10-19 godina, dok ispod 10 godina nisu zabeleženi smrtni slučajevi.

Belgija, koja ima 11,4 miliona stanovnika, je premašila granicu od 500 smrtnih slučajeva u ponedeljak, kad je detektovano skoro 12.000 slučajeva zaraze od početka epidemije. Zvaničnici su precizirali da je u ponedeljak zabeleženo 513 smrtnih, dok je testovima potvrđeno da ima 11.899 zaraženih.

Belgija je u petak produžila mere izolacije na dve nedelje, do 18. aprila. Zatvorene su škole, radnje i restorani, ljudi rade od kuće, dok su izlasci dozvoljeni samo u malim grupama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading