Očigledno jedino rešenje! Filipinski predsednik naredio: Ustrelite svakog ko prekrši karantin!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

02.04.2020

06:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte je upozorio da će narediti policiji i vojsci da ubiju svakoga "ko stvara nevolje" zbog jednomesečnog karantina kojim u zemlji pokušava da se zaustavi koronavirus.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodrigo Duterte

- Neka ovo svima bude upozorenje - slušajte vladu u ovo vreme jer je ključno da imamo red. I nemojte nauditi zdravstvenim radnicima, lekarima, jer je to ozbiljan zločin - rekao je u obraćanju naciji i naredio vojsci i policiji "ako iko bude stvarao nevolje, a vaši životi su ugroženi, ustrelite ih".

Duterte je izdao upozorenje svim stanovnicima slamova u Manili koji su protestovali, jer nisu primili nikakve pakete hrane i drugih zaliha otkad je pre dve sedmice počeo karantin.

Snage bezbednosti i policija upozorili su stanovnike da se vrate svojim domovima, ali su oni odbili, piše u izveštaju policije koja je razbila proteste i uhapsila 20 ljudi.

Na Filipinima je dosad od koronavirusa umrlo 96 ljudi, a zaraženo je 2.311.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading