Raste broj mrtvih u Njujorku, više od 83.000 zaraženih

Autor: Tanjug, Republika

Svet

02.04.2020

07:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Broj obolelih od virusa Covid-19 u Njujorku raste, a u poslednja 72 sata broj preminulih se više nego duplirao i sada iznosi 1.941.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Njujork u doba korone

Prvi oboleli u Njujorku pojavio se pre mesec dana, a radilo se o zdravstvenom radniku koji se vratio iz Irana, prenosi AP i dodaje da je od tada broj obolelih porastao na više od 83.000.

Guverner Njujorka Endru Kuomo izjavio je da sa više od 12.000 hospitalizovanih osoba, najnovije projekcije epidemije ne pokazuju predah ni u ovom mesecu.

Ono što mi sada tražimo je vrhunac, vrh krivulje koji će biti otprilike krajem aprila", rekao je Kuomo.

On je rekao i da je uznemiren što građani uprkos uvedenoj merisocijalne distance i dalje idu na igrališta.

"Koristite otvorene prostore u parku, šetajte, uhvatite malo sunca. Bez zbijanja, bez mečeva, bez bliskih kontakata", rekao je Kuomo.

Širom grada policija partolira i upozorava građane da drže distancu jedni od drugih.

U sredu je u Central parku, nedaleko od Maunt Sinaj bolnice otvorena montažna bolnica sa 68 kreveta, dok je otvorena bolnica na brodu usidrenom na Menhetnu koja takođe prima pacijente.

Gradonačelnik Bil de Blasio rekao je da je Njujorku potrebno više od pet miliona maski, 100.000 zaštitne odeće i više od 3.000 respiratora do kraja nedelje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading