Novo žarište koronavirusom u Evropi: Belgija se raspada - 132 smrtna slučaja, nema dovoljan broj kreveta i dezinficijenasa

Autor:

Svet

03.04.2020

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pandemija koronavirusom najviše je pogodila Italiju i Španiju, ali prema poslednjim podacima, čini se da bi Belgija mogla poslati novo žarište.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Prema poslednjem ažuriranju podataka, u Belgiji je za protekla 24 sata registrovano 1.422 slučaja zaraze koronavirusom i 132 smrtna slučaja.

U ovoj državi prvi slučaj zaraze koronom registrovan je 15. februara ali je ogroman rast broja obolelih započeo 12. marta, i kako stvari za sada stoje, čini se da će podaci za ovu zemlju iz dana u dan biti sve lošiji.

Tek 17. marta uvedene su oštre mere u borbi protiv epidemije. Zabranjena su okupljanja, a premijerka Sofi Vilmes je 20. marta objavila da Belgija zatvara svoje granice. Inače, belgijska vlada ima velikih problema da se izbori sa epidemijom. Nedostaje maski, rukavica, kao i respiratora i dovoljan broj kreveta na intenzivnoj nezi. Zbog toga je vlada odlučila da veliki broj kompanija preusmeri svoju proizvodnju ka izradi zaštitnih maski i dezinfekcionih sredstava. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading