Ne, blizanci iz Indije ipak nisu dobili imena "Corona" i "Covid"

Autor:

Svet

03.04.2020

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na portalu Republika svojevremeno je objavljen članak o bračnom paru iz Indije koji je navodno odlučio da svojoj deci blizancima da imena Korona i Kovid. Ispostavilo se da se radilo o grešci.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

Naime, kako se ispostavilo, roditelji su samo preneli ono što im je predlagalo osoblje bolnice - a to je da decu nazovu Kovid i Korona. Medutim, kada su tri dana kasnije napustili bolnicu, roditelji su odlučili da taj predlog neće razmatrati jer ne žele da njihova djeca dobiju imena po bolesti.

Gornji tekst nastao je kao posledica korekcija originalnog teksta nakon što je raskinkavanja.ba skrenulo pažnju Republici da se radi o grešci.

***

Kako bi se uvek sećali vremena u kom su dobili decu, jedan par iz Indije nazvao je svoje novorođene blizance Korona i Kovid. I Indija je teško pogođena epidemijom korona virusa Covid-19, a cela zemlja se već danima nalazi u potpunoj blokadi.

Par iz indijskog grada Raipura je, međutim, našao neobičnu inspiraciju u celoj ovoj situaciji.

Dobili su blizance, pa su tako odlučili da sina nazovu Kovid, a ćerku Korona.

Majka (27) je rekla za agenciju PTI da će ovo biti njihova imena zasad, ali da je moguće da će ih promeniti kasnije, prenosi "Raša tudej".

- Kada je i bolničko osoblje počelo da ih zove Korona i Kovid odlučili smo da im zaista damo takvo ime. Zaista je virus opasan, ali je epidemija naterala ljude da se fokusiraju na sanitarije, higijenu - rekla je ona.

U Indiji je zabeleženo preko 2.500 slučajeva korona virusa, a umrle su 72 osobe.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading