Ekonomska žrtva korone: U Nemačkoj drastično opala prodaja automobila!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

06.04.2020

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Registracija novih automobila u Nemačkoj pala je u martu za 38 procenata, na 215.119, pod uticajem krize sa pandemijom koronavirusa, saopšila je nemačka agencija za registraciju vozila KBA.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

"Tesla" i Lekus bili su među brendovima čija se prodaja relativno dobro kretala. Prodaja Lekusa opala je za 2,8 odsto, a “Teslina” za 4,4 procenata, preneo je nemački portal Automotiv NJuz Jurop.

Nemački tržišni lider Folksvagen zabeležio je pad prodaje od 35 procenata, drugi najomiljeniji brend Mercedes je prodao u martu 28 posto manje vozila, a BMW 21 odsto manje.

Audi je registrovao pad od 37 procenata, dok se Fordova prodaja stropoštala za 50 procenata.

Ovo je najsnažniji mesečni pad ikad zabeležen, saopšteno je iz udruženja uvoznika VDIK.

Registracije su masovno pale u drugoj polovini marta kada su auto-dileri zatvorili salone, naveo je predsednik VDIK-a Rajnhard Cirpel.

Pad prodaje novih automobila na najvećem evropskom tržištu je usledio nakon registrovanog pada registracija na ostalim evropskim tržištima zbog državnih mera zatvaranja fabrika i prodavnica kako bi se suzbilo širenje koronavirusa.

Registracije su pale za 85 posto u Italiji, za 72 posto u Francuskoj i za 69 posto u Španiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading