ČUDAN RAZVOJ DOGAĐAJA ILI ZATAŠKAVANJE ISTINE: Javnost u Britaniji preispituje informacije o stanju Borisa Džonsona

Autor: Tanjug

Svet

06.04.2020

22:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prijemu britanskog premijera Borisa Džonsona u bolnicu prethodio je čudan razvoj događaja, piše britanski list "Gardijan", ističući da javnost sada preispituje navode Dauning strita, koji je uporno negirao da je došlo do pogoršanja zdravstvenog stanja premijera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boris Džonson

Kako objašnjava list, prve naznake da je Džonsonu lošije nego što tvrde njegovi saradnici i on pokazale su se već u četvrtak ujutru, kada je neimenovani izvor rekao da je u bolnici Sveti Tomas spreman krevet za premijera, čije se stanje pogoršalo tokom izolacije u prethodnih sedam dana u Dauning stritu.

Nije dugo trebalo da se glasine prošire.


Član parlamenta iz Konzervativne partije čuo je sličnu priču, ovog puta sugerišući da je Džonson već primljen u bolnicu, i to dojavio Gardijanu.

U odgovoru listu, pomoćnici Džonsona nedvosmisleno su tvrdili da se njegovo stanje nije pogoršalo.

Kako su naveli, on i dalje ima blage simptome, i nada se da će raditi od petka, kada mu istekne izolacija.
 
RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Oni su, takođe, negirali da je britanski premijer primljen u bolnicu Sveti Tomas.


Međutim, kada se večeras pojavila informacija da je Džonson primljen na intenzivnu negu, negiranja su postala upitna.

Džonson (55) je nedelju dana, otkako se pokazalo da je pozitivan na korona virus, proveo u stanu u Dauning stritu, dok je njegova trudna verenica Keri Sajmonds, kojoj takode nije dobro, sve više bila zabrinuta za njegovo zdravlje, dodaje Gardijan.

S druge strane, premijer je pokušavao da upravlja državom preko video-poziva i imejlova, ali je sve vreme kašljao i njegovo stanje se nije popravljalo.

U međuvremenu, raspoloženje u Dauning stritu sve više se pogoršavalo tokom "teške nedelje", za vreme koje je bilo sve jasnije da se vlada bori da dostigne cilj od 10.000 testova na korona virus dnevno, što je čak podstaklo Džonsona da u sredu obeća da će se lično pozabaviti ovim pitanjem.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading