(VIDEO) Medicinarima u Francuskoj se oprema raspada, a nadležni imaju objašnjenje za to?!

Autor: pink.rs, republika.rs

Svet

08.04.2020

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na snimku se vidi kako medicinska sestra dečje bolnice "Timone" oblači zaštitno odelo, kakvo se koristi za rad sa pacijentima koji imaju virus korona, da bi se ono raspalo za par sekundi kao da je od papira.

RepublikaFoto: twitter.com/Infirmier0/printscreen
Oprema se kida kao da je od papira

Zdravstveni zvaničnici iz ovog grada potvrdili su da oprema potiče iz skladišta u Francuskoj, ali da je degradirana jer je stajala u lošim uslovima.

Snimak je prvo "procureo" iz privatne komunikacije među zaposlenima u bolnici.

Zdravstveni zvaničnici iz ovog grada potvrdili su da oprema potiče iz skladišta u Francuskoj, ali da je degradirana jer je stajala u lošim uslovima.

Snimak je prvo “procureo” iz privatne komunikacije među zaposlenima u bolnici.

"Pažljivo, dobili smo nova odela, Amerikanci nisu hteli da ih uzmu sa piste", čuje se na snimku, podsećajući na slučaj kada su SAD kupile opremu koja je trebala da bude isporučena Francuskoj.

 

 

Medicinska sestra zatim pokazuje rupu na ruci i kaže kako će tako ući u sobu gde su Kovid-19 pacijenti.

- Uzeću ga pažljivo, nikad se ne zna šta može da se desi, i evo – prošla mi je ruka - kaže medicinarka i dodaje da je to već treća kutija sa odelima i kako je to normalna pojava.

Istraga odmah obavljena, a lokalne vlasti, su negirale da je u pitanju oprema skorije isporučena iz Kine, već da su odela iz domaćih rezervi i da su stradala od vlage, za šta su dokaz mokre kutije.

Dodaje se da je od 20.400 komada ove opreme isporučenih u nedelju, oko 300 bilo oštećeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading