Italijanski premijer Konte upozorava Brisel: EU rizikuje propast, Putin nas ne ucenjuje

Autor: Tanjug

Svet

09.04.2020

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski premijer Đuzepe Konte ocenio je u intervjuu za BBC da EU rizikuje da propadne kao projekat u krizi izazvanoj koronavirusom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đuzepe Konte

On je ocenio da Unija mora da deluje na adekvatan i koordinisan način da pomogne zemljama koje su najteže pogođene virusom. Rekao je i da EU treba da se suoči sa izazovom koji je okarakterisao kao "najveći test od Drugog svetskog rata".

Italija i druge zemlje EU pokušavaju da nagovore Brisel da izda koronaobveznice, odnosno da sve zemlje prihvate raspodelu otplate dugova.

- Ako ne iskoristimo šansu da unesemo nov život u evropski projekat, rizik od propasti je realan - rekao je Konte. Na pitanje da li je ruska pomoć Italiji u krizi bila uslovljena, možda podrškom Rima za ukidanje sankcija Moskvi, Konte je kazao da ga takve insinuacije duboko vređaju.

- To je uvreda za italijansku vladu, a i za Vladimira Putina, koji nikad nije pomislio da ovo iskoristi kao prednost - rekao je Konte.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading