Korona razara Britaniju: 7 puta više zahteva za socijalnu pomoć

Autor: Tanjug, Republika

Svet

14.04.2020

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Velikoj Britaniji podneto je oko 1,4 miliona novih zahteva građana za dobijanje socijale pomoći, što je oko sedam puta više od normalnog nivoa, od kako je premijer Boris DŽonson pre mesec dana pozvao ljude da ostanu kod kuće jer se epidemija korona virusa razbuktala.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Ta cifra iznosi sada oko 1,4 miliona. Imamo kapacitete za obradu i upravljanje tim zahtevima - rekla je britanska ministarka za rad i penzije Tereza Cofej, prenosi Rojters.

Prema britanskom sistemu socijalne pomoći, ona uključuje podršku ljudima sa niskim primanjima, onima koji imaju manji fond radnih sati, kao i ljudima koji su ostali bez posla.

Analitičari kažu da se Britanija kreće ka najoštrijem ekonomskom padu u poslednjih 100 godina. Vlada se obavezala da će obezbediti 80 odsto plate radnicima koji su privremeno otpušteni i povećala je socijalne isplate onima koji su nezaposleni.

Obično se ranije za dobijanje socijalne pomoći prijavljivalo oko 100.000 kandidata tokom perioda od dve nedelje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading