SEDE KOD KUĆE I MLATE ŽENE: U Italiji broj prijava nasilja u porodici skočio 74,5 odsto!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

16.04.2020

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema podacima prikupljenim od strane mreže centara za borbu protiv nasilja (DiRe), u Italiji se 2.867 žena od početka blokade obratilo centrima za borbu protiv nasilja u porodici, što je porast od 74,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Foto: Ilustracija

- Ova brojka potvrđuje koliko su okolnosti kada je porodica prisiljena da bude zatvorena zajednoi, još više pogoršao nasilje koje žene doživljavaju kod kuće - zaključuje Paoli Sdao, zaposlena u Mreži DiRe.

Stručnjaci izražavaju zabrinutost zbog opadanja novih zahteva za zaštitu, kojih je sada samo 28 odsto od ukupnog broja, u odnosu na prosek od 78 odsto prošle godine.

Opadanje zahteva za pomoć i zaštitu nije pozitivni indikator o padu nasilja, jer nasilje se ne smanjuje, već se radi o tome da mnoge žene koje su prvi put izložene nasilju kod kuće, ne znaju kako kontaktirati centre za zaštitu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading