Tramp opet na vezi sa predsednikom Južne Koreje: Vaša borba protiv pandemije je najbolji model

Autor: Tanjug

Svet

18.04.2020

22:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednici SAD i Južne Koreje, Donald Tramp i Mun Džae-in, dogovorili su se da će nastaviti zajedničku borbu protiv korona virusa i potvrdili da će se zalagati za humanitarnu pomoć Severnoj Koreji kako bi mogla uspešno da se suprotstavi pandemiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

U telefonskom razgovoru koji je trajao više od pola sata, Tramp je rekao da je način na koji se Južna Koreja bori protiv pandemije “nabolji model” i čestitao Munu i njegovoj partiji pobedu na izborima, saopštio je južnokorejski portparol Kang.

Bela kuća saopštila je da je Tramp Munu čestitao "snažnu pobedu“ na nedavno održanim izborima.


Uprkos tome što se situacija sa pandemijom stišava, dodao je Mun, vlada još razmatra da li da ublaži mere socijalnog distanciranja.

Tramp je zahvalio južnokorejskom kolegi na pošiljci testova za ispitivanje korona virusa a dvojica državnika složila su se da će nastaviti da zajedno rade na savladavanju pandemije i nakon toga na obnavljanju globalnog ekonomskog rasta.

Iako Bela kuća u saopštenju nije pomenula da je tokom razgovora bilo reči i o Severnoj Koreji, iz Munovog kabineta potvrđuju da su se predsednici dogovorili da će obezbediti humanitarnu pomoć Pjongjangu, ali i da je Mun zahvalio Trampu na zalaganju da se postigne mir na Korejskom poluostrvu.

Bela kuća saopštila je da su dva predsednika razgovarala o daljem jačanju odnosa između dve zemlje.

Ovo je drugi telefonski razogvoor ova dva lidera za manje od mesec dana, navodi agencija Jonhap.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading