TRAMP ŽESTOKO ZAPRETIO KINI: Biće posledica ako...

Autor: Tanjug

Svet

19.04.2020

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"SAD istražuju izbijanje virusa korona Kovid-19 u Kini i ukoliko se ispostavi da je ta zemlja svesno dopustila izbijanje epidemije, može očekivati posledice", rekao je američki predsednik Donald Tramp.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Sprovodimo istragu. Videćemo šta će biti. Ako je to namerno učinjeno, treba da snose posledice. Pitanje je da li se radi o grešci, ili su to učinili namerno - reako je Tramp na konferenciji za medije u Vašingtonu.

Prema pisanju agencije „Blumberg“, Republikanska stranka pokušava da okrivi Kinu za izbijanje pandemije virusa korona. Konkretno, kongresmeni iz te stranke pretpostavljaju da je pandemija rezultat neuspešnih eksperimenata, koji su izvođeni u laboratoriji u Vuhanu.

Štaviše, oni su kritikovali i predstavnike Demokratske stranke, koji su stali u zaštitu kineskog naroda i rukovodstva zemlje.

Kako se navodi, Tramp nije precizirao da li je ljut na Kinu, istakavši da postoji razlika između greške i svesnih radnji.

Ministarstvo spoljnih poslova Kine saopštavalo je da je Kina od samog početka zastupala otvoren i odgovoran stav o objavljivanju svih podataka o epidemiji koronavirusne infekcije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading