PARE IZ HELIKOPTERA: Senat SAD odobrio dodatnu pomoć od 484 milijarde dolara

Autor: Tanjug

Svet

21.04.2020

22:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki Senat jednoglasno je danas odobrio 484 milijardi dolara dodatne pomoći američkim preduzećima i bolnicama u borbi protiv korona virusa. Kako navodi Rojters, očekuje se da će Predstavnički dom američkog Kongresa u četvrtak glasati o predlogu zakona. Ukoliko ga usvoji, to će postati četvrti zakon SAD u odgovoru na krizu korona virusa.

RepublikaFoto: wikipedia.org
Foto: Ilustracija

Sva četiri zakona predviđaju ukupnu pomoć u iznosu od oko tri biliona dolara u poslednjih mesec dana.

Američki predsednik Donald Tramp pozvao je Kongres da brzo odobri meru, kojom se mahom proširuje finansiranje zajmova za mala preduzeća, pogođena pandemijom.


Predlog zakona, koji je usvojio Senat, uključuje 321 milijardu dolara pomoći za program zajmova za mala preduzeća, 60 milijardi dolara za odvojen program zajmova za vanredne katastrofe, takođe za mala preduzeća, kao i 75 milijardi dolara za bolnice i 25 milijardi dolara za testiranje na korona virus na nacionalnom nivou.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading