(ŠOK FOTO) Pojavila se slika mrtvog Kim Džong Una?! Lider u staklenom sanduku sa crvenim pokrovom!

Autor: Republika

Svet

26.04.2020

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Severne Koreje Kim Džong Un poslednji put viđen je na javnom događaju 11. aprila. Svetski mediji, koji se pozivaju na različite izvore, ovih dana bruje o razlozima Kimovog nestanka iz javnosti - teškoj bolesti, smrti posle operacije srca i pokušaju da se sakrije od pandemije virusa korona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong Un

Američki tabloid "Njujork post", pozivajući se na jednog od rukovodilaca televizije HKSTV iz Hongkonga, piše da je Kim Džong UN – preminuo. Tu informaciju su navodno dobili od "veoma pouzdanog izvora".

"Internešnal biznis tajms" precizira da je potpredsednica HKSTV objavila na kineskoj društvenoj mreži "Veibo" saopštenje o smrti severnokorejskog lidera, gde je prati 15 miliona ljudi.

Njeni pratioci ne samo da aktivno dele objavu, nego i fotografiju na kome se navodno Kim Džong Un nalati u staklenom kovdžegu.

​Sa druge strane, japanski list "Šukan Gendai" obaveštava da je seernokorejski lider živ, ali da se nalazi u "vegetativnom stanju" nakon operacije srca. List je objavio i priču kineskog stručnjaka, koji je navodno saznao od severnokorejskih lekara da se Kim Džong Un početkom aprila "uhvatio za grudi i pao".

Slika mrtvog Kima?!

Dok se još uvek ne zna šta se desilo sa liderom Severne Koreje društvenim mrežama počela je da se širi fotografija na kojoj se navodno nalazi mrtav Kim Džong Un, ali za sada nema potvrde da li je slika autentična ili je u pitanju montaža.

Spasava se od pandemije

Zapadni mediji su prenosili da je u Severnu Koreju otputovao tim lekara i zvaničnika iz Kine kao „savetnici“. Južnokorejska agecija Jonhap pretpostavlja da se Kim Džong Un nalati u gradu Vonsan na istoku zemlje, kako bi se spasao od virusa korona.

Međutim, važno je istaći da nijedno od navedenih saopštenja nije dobilo zvaničnu potvrdu. Predsednik Korejske asocijacije prijateljstva Alehandro Kao de benos na Tviteru je opovrgao informacije o smrti severnokorejskog lidera.

- To je zvanična vest. Informacije da je naš maršal Kim Džong Un u teškom zdravstvenom stanju su lažne i zlonamerne - napisao je on.

Sa druge strane, severnokorejska državna agencija CTAK ne izveštava o zdravlju lidera svoje zemlje. Umesto toga, mediji su fokusirani na temu obeležavanja 88. godišnjice od osnivanja vojske u zemlji.

Prema pisanju svetskih medija, Kim Džong Un se poslednji put pojavio u javnosti 11. aprila na zasedanju Politbiroa vladajuće Radničke partije Koreje.

Lider Severne Koreje Kim Džong Un, na iznenađenje javnosti, propustio je proslavu rođendana svog dede 15. aprila, kojoj je prisustvovao svake godine od dolaska na vlast 2011. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong Un

Lečenje nakon operacije srca

Nakon toga je televizija Si-en-en, pozivajući se na obaveštenog zvaničnika, saopštila da SAD proveravaju informacije o lošem zdravstvenom stanju severnokorejskog lidera, odnosno obaveštajne podatke da se Kim Džong Un nalazi u životnoj opasnosti nakon operacije srca.

Ta informacija se pojavila nakon što je južnokorejski portal "Dejli en-ka" saopštio da se Kim leči u elitnom odmaralištu nakon kardiovaskularne operacije.

Sagovornik portala je tvrdio da je Kim Džong Un poslednjih meseci imao problema sa zdravljem zbog stresa, gojaznosti i pušenja.

Međutim, južnokorejska vlada navodi da nisu primećene neuobičajene aktivnosti u Severnoj Koreji nakon nepotvrđenih izveštaja da je lider Severne Koreje Kim Džong Un u kritičnom stanju posle operacije srca.

U poslednjoj objavi agencije Jonhap navodi se da nisu istinite vesti da je Kim u lošem stanju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kim – garant stabilnosti

Ruski senator Aleksej Puškov prokomentarisao je na Tviteru nagađanja o zdravstvenom stanju severnokorejskog lidera.

Prema njegovom mišljenju, za SAD i susede Severne Koreje Kim Džong Un je određena vrsta garanta stabilnosti u Severnoj Koreji.

On je podsetio da je Kim partner Donalda Trampa u pregovorima, te da su zbog toga zapadni mediji toliko zainteresovani za njega.

Podsetimo, Kim Džong Un se 2014. godine više od mesec dana nije pojavljivao u javnosti. Nako toga je nosio štap. Južnokorejska obaveštajna služba je prenosila da mu je tada udaljena cista sa noge.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading