Putinov "Ratnik" nepobediv: Pancir otporan na snajper, sat na nuklearku

Autor:

Svet

14.10.2017

05:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojska Rusije je svoju opremu "Ratnik" usavršila do te mere da će ruski vojnici biti praktično nepobedivi na terenu, tvrde stručnjaci!

RepublikaFoto: youtube.com/New Update Defence

Inženjeri unapredili vojni komplet kojim se Moskva najviše ponosi, a od kojeg neprijatelji Rusije strahuju

Napredak je postignut sa pancirom koji je otporan na snajper, a najnovija provera na terenu u Siriji pokazala je da nije zakazao nijedan zaštitni element.

- Napadni kombinezon može da izdrži direktan pogodak iz dragunov snajperske puške (SVD) sa udaljenosti od 10 metara, uključujući grudni koš, leđa i prepone. Zaštitni prsluk štiti od metaka s čeličnim jezgrom - rekao je glavni dizajner opreme Centralnog naučnog instituta za precizno mašinstvo Oleg Faustov.

Nijedan zaštitni element nije otkazao prilikom provere na terenu u Siriji

Tu, međutim, nije kraj poboljšanjima, a najnovije unapređenje konstruktori su postigli sa satom koji može da izdrži nuklearnu eksploziju.

- Sat može da radi bez prestanka i tokom uticaja sredstava elektronskog ratovanja i elektromagnetnih impulsa koji nastaju posle nuklearne eksplozije - naveo je Faustov.

Podsetimo, kako smo već pisali, Rusija trenutno radi na razvoju treće verzije "Ratnika", s kojom će njihovi vojnici biti najsmrtonosniji borci budućnosti. U planu je da svaki pripadnik vojske 2025. dobije taj borbeni komplet, koji se sastoji od čak 40 komponenti i omogućava nadljudske sposobnosti i snagu.

Taj model predstavlja modularni integrisani sistem za borbu, specijalno proizveden da pruži visok nivo telesne zaštite i preživljavanja. Ove godine je Rusija započela serijsku isporuku druge generacije "Ratnika", poznatiju kao "Vojnik budućnosti". Ta oprema kombinuje savremena mala oružja, efikasne sigurnosne komponente, izviđačku i komunikacionu opremu. Dizajnirana je za rad u različitim klimatskim uslovima i u bilo koje doba dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading