KIM JE POVREĐEN PRILIKOM LANSIRANJA RAKETE: Begunac iz Severne Koreje otkriva šta se desilo sa vođom

Autor: novosti.rs, Republika

Svet

27.04.2020

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Moguće je da se severnokorejski lider Kim Džong Un povredio tokom lansiranja rakete, što bi objasnilo njegovo misteriozno odsustvo, kaže bivši zvaničnik vladajuće Radničke partije Li Džeong Ho", koji je prebegao iz Severne Koreje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong Un

Li je u tekstu u južnokorejskom listu Dong-a Ilbo napisao da je Kim morao da bude dovoljno zdrav da odobri testiranje raketa 14. aprila, ali da je moguće da je tom prilikom povređen.

- Kima nije bilo u izveštajima o testiranju, a izostale su i fotografije lansiranja raketa i treninga borbenih aviona, što ukazuje na mogućnost neočekivanog incidenta koji je mogao da bude uzrokovan otpacima ili vatrom - rekao je bivši severnokorejski zvaničnik, dodajući da testovi nisu mogli da budu sprovedeni bez Kimovog odobrenja.

On je odbacio mogućnost da je Kim "u stanju vegetacije", nakon izveštaja da je u kritičnom stanju zbog neuspešne operacije na srcu.

Precizirao je da nije verovatno da su tačne informacije da je Kim lečen u bolnici Maunt Majohajang, jer su njegovi lekari u Pjongjangu.

Od prošle nedelje svetski mediji pišu kako je zdravstveno stanje Kim Džong Una narušeno, a mnogi su spekulisali i da li je živ.

Poslednjih dana pojavile su se informacije da je Kim bio podvrgnut kardiovaskularnoj operaciji i da je posle nje u "vegetativnom stanju", ali te informacije nisu zvanično potvrđene.

Na društvenoj mreži "Veibo" pojavila se i fotografija na kojoj je Kim u staklenom kovčegu, ali nije potvrđeno da li je ona autentična ili montirana.

Severnokorejski lider nije viđen u javnosti od 11. aprila, kada je održao sastanak političkog biroa Centralnog komiteta Radničke partije Koreje.

Ukazuje se i na to da nije prisustvovao ceremoniji 15. aprila, kada se obeležava rođendan njegovog dede Kim Il Sunga, osnivača Severne Koreje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading