PUTIN DREŠI KESU: 2,5 milijarde evra za sve ruske regione

Autor: Tanjug

Svet

27.04.2020

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je da se do 15. maja regionima obezbedi dodatna finansijska pomoć u iznosu od 200 milijardi rubalja (oko 2,5 milijardi evra) u sklopu mera podrške građanima i preduzećima, objavljeno je na sajtu Кremlja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Takođe, Putin je vladi naložio da do 30. aprila napravi plan za podršku ključnim sektorima privrede u uslovima pogoršane situacije usled pandemija korona virusa.

Za realizaciju oba naloga odgovoran je premijer Mihail Mišustin, preneo je Sputnjik. Istovremeno, iz kabineta premijera je saopšteno da je u pripremi treći paket mera podrške ekonomije.

- Vlada već priprema treći paket mera koje će biti usmerene na obnovu normalnog funkcionisanja ekonomije. Molim Ministarstvo ekonomskog razvoja da razmotri sve predloge i da ih 30. aprila predstavi vladi - naveo je Mišustin tokom sastanka sa vicepremijerima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading