Kuomo o stanju u Njujorku: Broj umrlih je manji nego što je bio, ali je još uvek tragičan i strašan

Autor: Tanjug, Republika

Svet

02.05.2020

20:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Guverner američke savezne države Njujork Endrju Kuomo izjavio je danas da je i dalje protiv preuranjenih popuštanja mera i da je, iako razume da se neki građani bore da prežive bez posla, potrebno da svi imaju više razumevanja za posledice epidemije koronavirusa.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Endrju Kuomo

I, dok više od polovina guvernera u SAD parcijalno pokreće ekonomije u svojim državama ovog vikenda, on je naglasio da mu je potrebno više informacija o posledicama pandemije pre nego što donese odluku o ukidanju karantina i pokretanju ekonomije.

- Čak i kada plivate u mutnoj vodi, to ne znači da treba da se slepo krećete - naglasio je Kuomo i dodao da akcija treba da bude uslovljena informacijama, a ne da bude vođena emocijama, politikom, ne onim što ljudi misle i žele, već onim što znaju kao pouzdanu činjenicu.

Guverner Njujorka kazao je da je od juče od koronavirusa preminulo 299 ljudi, a novih zaraženih je 831, što je manje od smrtnih slučajeva prijavljenih prethodnih dana.

- Broj umrlih je manji nego što je bio, ali je još uvek tragičan i strašan - rekao je Kuomo i dodao da bolnice i dalje prijavljuju dnevno skoro 900 novih slučajeva, a da nije razjašnjeno odakle se ta infekcija tačno širi i da je njemu to dovoljan razlog da ne popušta mere.

U SAD je od 21. marta vise od 30 miliona radnika ostalo bez posla i zatražilo pomoć od države. Zaraženo je više od 1.147.000 ljudi, a preminulo je 66.650 obolelih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading