POJEO SVOJE REČI: Glavni epidemiolog britanske vlade podneo ostavku!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

06.05.2020

06:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savetnik britanske vlade, epidemiolog Nil Ferguson, podneo je ostavku nakon što je prekršio pravila izolacije i sastajao se sa svojom emotivnom partnerkom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Profesor Ferguson, koji je savetovao Borisa Džonsona da uvede mere karantina i "držao predavanje" građanima da moraju da poštuju stroge mere socijalne izolacije, podneo je ostavku na poziciju savetnika jer je dozvolio svojoj emotivnoj partnerki, koja je, inače, udata, da ga posećuje u njegovom domu, piše britanski Telegraf.

Ona je do njega putovala sa drugog kraja grada.

U izjavi povodom ostavke, vodeći epidemiolog sa londonskog Imperijal koledža rekao je da je napravio "grešku u proceni".

- Prihvatam da sam napravio grešku u proceni i da sam pogrešno postupio. Zato sam odstupio iz SAGE. Ponašao sam se tako u uverenju da sam imun, pošto sam nakon što sam pozitivno testiran na koronavirus bio potpuno izolovan skoro dve nedelje. Duboko žalim zbog bilo kakvog podrivanja jasnih poruka da je fizičko distanciranje stalno potrebno za kontrolu ove razorne epidemije. Vladine smernice su nedvosmislene i postoje tu da nas zaštite sve - rekao je Ferguson.

Njegova ostavka predstavlja udarac za vladu i ministre kojima pomaže oko pandemije Kovid-19.

On je postao jedan od najistaknutijih članova SAGE, a sredinom marta je upozorio da bi 250.000 ljudi moglo umreti ako Velika Britanija ne primeni mere fizičke distance između ljudi, navodi Skaj njuz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading