KUCNUO JE ČAS ZA SARADNJU SA RUSIJOM: Posle ovih Trampovih reči ništa u svetu više neće biti isto!

Autor: Tanjug

Svet

07.05.2020

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"S obzirom da se lažna i nečasna kampanja protiv Rusije privodi kraju, kucnuo je čas za saradnju Rusije i Sjedinjenih Američkih Država", izjavio je američki predsednik Donald Tramp nakon telefonskog razgovora s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Kao što se sećate, ovaj lažni obračun s Rusijom je veoma otežao odnose između Moskve i Vašingtona. Rusija je veoma važna zemlja, a mi smo najmoćnija zemlja, iako su i oni bili veoma moćni. Zašto ne bismo sarađivali zajedno? Apsolutna, nečasna laž plasirana o Rusiji veoma je otežala saradnju među našim zemljama. Mi smo razmotrili to pitanje. Rekao sam da smatram da je sada kucnuo čas za saradnju, jer se sve okončava, kao što i treba. Sve ukazuje na to da je ta istraga bila lažna - naglasio je Tramp u obraćanju novinarima u Beloj kući.

Tramp je ovom prilikom prokomentarisao i dodelu Pulicerove nagrade američkom listu „Njujork Tajms” za „lažne vesti” o Rusiji, nazvavši je sramotnom.

- To su bile lažne vesti i Pulicerova nagrada bi trebalo da bude momentalno vraćena - naglasio je Tramp.

Ranije danas, lideri Moskve i Vašingtona razgovarali su telefonom, a pres-služba Kremlja saopštava da su dva predsednika istakla da obe zemlje mogu postići mnogo na polju strateške stabilnosti, suzbijanja epidemija, kao i rešavanja regionalnih sukoba.

Podsetimo, specijalni tužilac Robert Miler dve godine je istraživao pretpostavke o „ruskoj umešanosti” u američke izbore 2016. godine i optužbe o „zaveri Trampa i Rusije”. Miler je potvrdio optužbe o „umešanosti, koje je Rusija odbacila, ali nije našao dokaze za „zaveru”, koju su takođe demantovali i Kremlj i Vašington.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading