Putin učestvovao u maršu Besmrtnog puka, ali uz jednu izmenu

Autor: Tanjug

Svet

09.05.2020

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin učestvovao je danas u maršu Besmrtnog puka koji je ove godine zbog epidemije koronavirusa održan onlajn. Ruski predsednik se obratio "onima koji na poziv svog srca redovno učestvuju u maršu Besmrtnog puka", noseći fotografije članova porodice koji su se borili u Drugom svetskom ratu".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- Bez obzira na to da li marširamo u zajedničkoj formaciji ili smo kod kuće kao danas, naši heroji će uvek ostati u našim srcima. Tako će uvek biti i oni će zuvek ostati sa nama - rekao je Putin.

Ruski predsednik se učesnicima marša obratio iz svoje kancelarije u Kremlju, stojeći pored portreta majke Marije Ivanovne i oca Vladimira Spiridonovića koji je učestvovao u Drugom svetskom ratu. Bio je teško ranjen i dobio je nekoliko odlikovanja, dok je Marija Ivanovna preživela opsadu Lenjingrada i odlikovana je ordenom "za odbranu Lenjingrada".

Pokret Besmrtni puk je nastao 2007. godine u gradu Tjumen u zapadnom Sibiru i u početku se zvao "Parada pobednika". Sadašnji naziv preuzeo je 2012. u Tomsku, 2013. je uključio 120 gradova u Rusiji, da bi 2015. počeo da se obeležava u celoj zemlji. Do sada se marš Besmrtnog puka proširio i na druge zemlje sveta.

 





 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading